PočetnaNovostiPodizanje kvalitete prometne infrastrukture – dana 28.listopada kreću radovi na rekonstrukciji Opatijske ulice

Podizanje kvalitete prometne infrastrukture – dana 28.listopada kreću radovi na rekonstrukciji Opatijske ulice

Nakon završenih pripremnih radova, u ponedjeljak, 28.listopada 2024.godine počinju građevinski radovi koji će označiti početak rekonstrukcijeOpatijske ulice, u dužini od oko 1.270 metara.

Investicija Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ukupno je vrijedna 585.851,49 eur. Prometnica je od velike važnosti, ne samo na Grad Rijeku i Grad Opatiju, već i za mnogobrojne goste koji dolaze na Kvarner.

Ovom rekonstrukcijom, koja uključuje zamjenu i sanaciju cijelog kolnika, osigurava se sigurno prometovanje ne samo vozača, već i pješaka, obzirom da će se sanirati i cijeli nogostup, te zamijeniti dotrajale ograde.

U prvoj fazi izvođenja radova na nogostupu, neće se prekidati prometovanje dionicom već će promet odvijati naizmjenično. Tijekom samoga postupka aslfatiranja kolnika, prometnica će se zatvoriti, a promet će se odvijati obilaznim pravcima. O svim fazama radova javnost će biti pravovremeno obaviještena od strane Rijeka plusa.

Radove izvodi tvrtka Guste Zidine d.o.o., a završetak radova očekuje se do konca veljače 2025. godine.