Vrijeme blagdana je vrijeme za počastiti se svježom ribom našega Jadrana.
Na riječkoj ribarnici mnoštvo ljudi ovih dana, ali prava špica tek slijedi. Dupkom pune kašete, i za svakoga ponešto za blagdansku trpezu. Inćuni se mogu naći od 4 do 5 eura za kilogram, dok se omiljeni oslić cijeni na 7 do 12 eura ovisno o veličini. Ukusna trlja naći će se već od 5 eura, dok su nešto skuplje orada i brancin iz uzgoja, od 10 do 12 eura po kilogramu. Divlji brancin cijeni se na 24 eura po kilogramu.
Ista je cijena na jadranske lignje i losos, dok se kozice mogu pronaći od 12-18 eura, ovisno jesu li veće ili manje. Za ljubitelje školjaka, cijena finih kapesanti je 20 eur.
Nešto više cijene na ribarnici odnose se na ribu prve klase poput kovača, čija je cijena 30 eura, a za istu cijenu se može naći i mesnati romb. Arbun je nešto jefitniji, 20 eura za kilogram, dok se omiljena crvenka, odnosno škarpina cijeni na 40 eura po kilogramu.
Na ribarnici je bogata ponuda i hobotnice, i to očišćene, čija je cijena 22 eur po kilogramu. Statistika i dalje kaže kako Hrvati uglavnom konzumiraju meso, i to podjednako crveno i bijelo, dok je potrošnja ribe ipak nešto slabija. No, svakako za blagdane koji slijede, naći će se i koji komad ribe na našim stolovima. Dobar vam tek!