Riječka ribarnica u subotu 16. studenoga ugostila je 15 vrhunskih chefova u sklopu manifestacije JRE Talent & Passion. Svega dvije stotine ulaznica rasprodano je u trenu, a posjetitelji su imali priliku uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi redom baziranu na ribi.
Rijeku je odabrana zbog toga jer je dogodine Europska prijestolnica kulture što je, kako ističu, od velikog značaja i za čitavu Hrvatsku kao i zbog uistinu jedinstvenog prostora ribarnice, predivne secesijske građevine koja na idealan način objedinjava jako mnogo postavki koje u svom radu primjenjuje JRE – Jeunes Restaurateurs, sustav u kojem se nalaze i većina hrvatskih chefova restorana s Michelinovom zvjezdicom.
Za dotjerivanje ambienta osigurana je jedinstvena svjetlosna te glazbena podloga pa je tako ribarnica bila pretvorena u istinski multimedijalni spektakl.
Prikupljena sredstva od ulaznica i donacija poslužiti će za opremanje Ugostiteljske škole Opatija te će se tim sredstvima moći kupiti neke od najmodernijih strojeva što omogućavaju inovativni pristup pripremi hrane.
Za posjetitelje kuhali su Fabricio Veznaver – restoran Pergola, Ivan Badurina, Aleksandar Grubić – Restaurant Badi, Teo Fernetich – San Rocco – Boutique Hotel, Marina Gaši – restoran Marina, Chef Damir Modrušan – Restaurant ZIGANTE, Livade, Danijel Đekić – Monte Restaurant Rovinj, Danijel Jardas, Daniela Kramarić – Plavi podrum, Miro Šobot Villa Ariston, Deni Srdoč – Draga di Lovrana Hotel i restoran, Vedran Petranović, Robert Bašić Daniela Gajski – Dubravkin Put – Restaurant and Wine Bar, Boris Šuljić, Matija Bregeš – BOŠKINAC, Saša Began – Foša restaurant – Official site, Vjeko Bašić – Konoba Boba, Rudolf Štefan – Pelegrini, Marko Gajski – Lešić Dimitri Palace.
Foto: S. Kaštelan